Beleefstijlroutes

Inleiding

De Beleefstijl route(s) zijn een product van Museum Kennemerland (dankzij het Leefstijlakkoord van Beverwijk). Het brengt bewegen en het culturele erfgoed van Beverwijk samen. Voor de doelgroep ‘Kinderen’ is een interactieve app ontwikkeld: ‘Rondje om in jouw buurt’
Het eerste rondje van 3,8 kilometer is gereed. De route voert langs vijf Beverwijkse scholen – De Anjelier, De Bethelschool, De Montessorischool Beverwijk, De Sparkel en De Wilgenroos – en doet 25 markante erfgoed plekken aan. Elk van deze plekken wordt via de wandelapp toegelicht door middel van gesproken en geschreven tekst, foto’s en soms filmmateriaal.

De bedoeling is dat er een serie van dergelijke wandelingen door heel Beverwijk gaat ontstaan. De routes kunnen zowel individueel als in groepjes worden afgelegd. Hiervoor dient de speciaal ontwikkelde app op de telefoon gedownload te worden.

Wandelingen als lessuggestie
De wandelingen zijn als lessuggestie opgenomen in de doorlopende leerlijn Cultureel Erfgoed voor basisscholen in Midden-Kennemerland, ‘De kern van Kennemerland’. De achterliggende gedachte daarbij is om bewegen te koppelen aan het ontdekken van de eigen leefomgeving. Dat kan via de scholen gestimuleerd worden. De wandeling is gemaakt voor de jeugd van Beverwijk maar is ook interessant voor volwassenen.

Aanbod

Meer informatie:

https://museumkennemerland.nl/beleefstijl-wandelingen/